Infrapunasaunat

infrapunasaunaInfrapunasaunat tuottavat lämpöä, mikä on luonnollisempaa kuin höyrysaunojen lämpö. Infrasaunoissa vastukset käyttävät 20% tuottamastaan energiasta ilman lämmittämiseen, loput 80% kuluu lämmön vientiin syvempiin ihokerroksiin ja kehon lämpötilan saavuttamiseen. Samalla, kun vartalo rentoutuu saunassa, infrapunasäteet vaikuttavat seuraavalla tavalla:

- hikoilun tuloksena myrkylliset kuona-aineet poistuvat ja iho uudistuu
- vilustumissairauksien leviäminen pysähtyy
- aineenvaihdunta nopeutuu (30 minuutissa palaa noin300 kcal, joka vastaa noin tunnin juoksulenkkiä)
- tehokas väline selluliitin ehkäisemiseksi.

Infrapunalämmöllä on samankaltaisia vaikutuksia kuin liikunnalla. Se lisää ja stimuloi verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, polttaa kaloreita, poistaa ja lievittää stressiä sekä rentouttaa fyysisesti ja henkisesti. Koska infrapunalämpö virkistää ja kiihdyttää elintoimintoja, on se erinomainen lämmittelymuoto ennen liikuntasuoritusta. Liikuntasuorituksen jälkeen lämmöllä on palauttava ja rentouttava vaikutus.

Infrasaunaa voi käyttää päivittäin. Sopiva kesto yhdelle käyttökerralle on n. 30 minuuttia. Lämpötila on säädettävissä maksimissaan 65 asteeseen. Jotta infrasaunan käytön monipuoliset, positiiviset vaikutukset saa hyödynnettyä, Suosittelee infrasaunan käyttöä noin kolme kertaa viikossa. Koska nesteen haihtuminen ja korkeammissa lämpötiloissa hikoilu on infrasaunassa voimakasta, muista juoda vettä sekä ennen että jälkeen käyttökerran.

Infrapunalämpö ei sisällä haitallista säteilyä, mutta koska lämpö nostaa hetkellisesti kudosten lämpötilaa, keskustele infrapunasaunan käytöstä lääkärisi kanssa, jos olet raskaana, tai jos Sinulla on terveysongelmia tai Sinulle on asennettu kirurgisia implantteja.